Соопштение за јавност

Во врска со информациите кои од неодамна циркулираат во јавноста во однос на реконструкцијата на “Специјалниот Завод – Демир Капија”, во сопственост на Министерството за Труд и Социјална Политика, Меѓународната Организација за Миграции би сакала да разјасни дека реконструкцијата се однесува на подружницата на “Специјалниот Завод – Демир Капија” која се наоѓа во атарот на село Ергеле.

Read More

Воспоставување на мрежа за размена на информации за рано предупредување долж миграциската рута од Грција до Унгарија и Хрватска

Во периодот помеѓу 19ти Октомври 2015 год. – 18ти Октомври 2016 год., ИОМ Скопје го имплементира проектот „Воспоставување на мрежа за размена на информации за рано предупредување долж миграциската рута од Грција до Унгарија и Хрватска“, финансиран од Швајцарскиот секретаријат за миграција.

Read More

Идентификација и упатување на Непридружувани деца – странци за припадниците на институциите за спроведување на законот и граничните служби

Во рамките на регионалниот проект „Јакнење на капацитетите и механизмите за идентификување и заштита на ранливи категории мигранти во Западен Балкан“ финансиран од Државниот секретаријат на САД, Биро за население, бегалци и мигранти (PRM) беше спроведена регионална обука на тема „Идентификување и упатување на непридружувани деца – странци за припадниците на институциите за спроведување на законот и граничните служби“.

Read More

Пристап од гледна точка на заедницата за поддршка на младите во целните заедници во БиХ

Канцеларијата на Меѓународната организација за миграции во Скопје на 7 декември 2016 година, во Хотел Стоун Бриџ – Скопје, организираше регионална средба на која беше презентиран проектот „Движејќи се кон одржлив пристап за превенција на насилниот екстремизам во Босна и Херцеговина“.

Read More
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support