На меѓународно ниво повеќето жртви на трговија со луѓе се тргувани преку официјалните гранични премини

Женева – По повод Светскиот ден за борба против трговијата со луѓе (30/07), новите податоци објавени од ИОМ, Агенцијата за миграции на ОН, покажуваат дека во последните десет години речиси 80 проценти од патувањата што ги извршиле жртвите на трговија со луѓе на меѓународно ниво  се преку официјални гранични премини, како што се аеродромите и […]

Read More

Се додека јавниот и приватниот сектор во светот не ја подобрат соработката, трговците со луѓе ќе победуваат. Да работиме заедно да ги заштитиме жртвите на трговија со луѓе

Од Вилијам Лејси Свинг, генерален директор на ИОМ   Светската работна сила никогаш не била толку мобилна – од градинарот во Калифорнија до банкарот во Сингапур. Без разлика дали станува збор за перачот на садови во Рим или за дизајнерот во Лондон, можеме да препознаеме дека човечката амбиција е во движење, сите – квалификувани или […]

Read More
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support