Изјава на Агенцијата за миграции на ОН за Меѓународниот ден против хомофобија и трансфобија (ИДАХОТ)

Во свет каде што повеќе од една третина од земјите ги криминализираат консензуалните односи од ист пол, откривањето на вашиот родов идентитет и сексуалната ориентација може да биде крајно опасно. За внатрешно раселените членови на ЛГБТИ заедницата, исто така може да претставува проблем кон нивниот извор на приход, па дури и да биде опасно по […]

Read More

Меѓународна летна школа “Управување во услови на мигрантски кризи”

Филозофскиот факултет на Универзитетот ͈Св. Кирил и Методиј” од Скопје, Факултетот за криминалистика, криминологија и безбедносни студии на Универзитетот во Сараево и Универзитетот за применети науки Велика Горица од Република Хрватска, во соработка со ИОМ, агенцијата за миграции на ОН, како и бројни други владини и невладини организации учествуваат во спроведувањето на Меѓународната летна школа […]

Read More
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support