АГЕНЦИЈАТА ЗА МИГРАЦИИ НА ОН ВО БОРБА ПРОТИВ МАЛАРИЈА ПРЕКУ ПАРТНЕРСТВО И АКЦИЈА

Женева – На Светскиот ден на маларија (25/04), ИОМ, Агенцијата за миграции на ОН и неколку други глобални партнери промовираат напори за справување со маларијата, една од најстарите, но најпродорни закани за јавно здравје на нашето време. Во 2016 година, имало над 216 милиони случаи на маларија на глобално ниво, 445 000 смртни случаи поврзани […]

Read More

УНОДЦ И ИОМ ЗАПОЧНАА ИНИЦИЈАТИВА ЗА БОРБА ПРОТИВ КРИУМЧАРЕЊЕ НА МИГРАНТИ

Две агенции на Обединетите нации се здружија во борбата против криумчарењето на мигранти. На 28 март, во канцеларијата на ОН во Виена, ИОМ, Агенцијата за миграции на Обединетите нации и Канцеларијата на Обединетите нации за дрога и криминал (УНОДЦ) организираа настан кој се фокусираше на Заедничка платформа за борба против криумчарењето на мигранти. На отварањето […]

Read More

ПОВИК ДО СИТЕ ФИЛМСКИ РЕЖИСЕРИ! АГЕНЦИЈАТА ЗА МИГРАЦИИ НА ОН ГО ОБЈАВИ ПОВИКОТ ЗА УЧЕСТВО НА ГЛОБАЛНИОТ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ ЗА МИГРАЦИИ 2018

Женева – ИОМ, Агенцијата за миграции на ОН, оваа недела започнува со кастинг за да привлече таленти за една од трајните форми на уметност во светот на миграциите: филмот. Сето тоа е дел од кампањата „Заедно“(Together) на Обединетите Нации за промовирање на различноста ширум светот.

Read More
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support