МИГРАНТИTE ВО БОРБА ПРОТИВ ТУБЕРКУЛОЗАТА

Женева – Туберкулозата или ТБ, продолжува да биде водечка причина за смрт од еден единствен инфективен агенс ширум светот, според Глобалниот извештај за ТБ 2017. Секој ден има 28 000 нови случаи на заболени од ТБ и 4 500 поврзани смртни случаи.

Read More

ИОМ ги слави жените и девојчињата мигранти – и ги цени различностите во движење

Швајцарија – Жените и девојчињата претставуваат значителен дел од луѓето кои се во движење низ целиот свет, од кои сите со себе носат срце полно со надеж, ум полн со идеи и разновиден спектар миграциски искуства.

Read More
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support