Подобрување на размената на информации помеѓу обвинителите и граничната полиција и зајакнување на соработката за испитување на прекуграничниот криминал

На 27 и 28 септември 2017 во Бар, Црна Гора,ИОМ – Агенцијата за миграција на ОН организираше дводневна работилница на тема “Подобрување на размената на информации помеѓу обвинителите и граничната полиција и зајакнување на соработката за испитување на прекуграничниот криминал” преку два регионални проекти “Зајакнување на капацитетите и механизмите за идентификување и заштита на ранливи […]

Read More

Разменување на регионални искуства и најдобри практики во борбата против трговијата со луѓе и шверцот на мигранти

На 13ти и 14ти септември 2017 година, ИОМ Скопје организираше дводневна работилница за размена на регионални искуства и најдобри практики во борбата против трговијата со луѓе и шверцот на мигранти.

Read More
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support