ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

Женева, 30 јули 2017 година – Меѓународната организација за миграции (ИОМ), Агенцијата на ОН за миграции, денеска го одбележува Светскиот ден за борба против трговија со луѓе, со цел да се стави во центарот на вниманието страдањето на огромниот број на жртви на трговија со луѓе во светот кои се соочуваат со сексуална експлоатација, принудна работа, ропство, трговија со органи.

Read More

Денес е Светскиот ден против трговијата со луѓе. Што треба да направиме сега?

Се верува дека милиони се моментално жртви на трговија со луѓе низ целиот свет. Речиси е невозможно да се размислува за секого кој е дел од таа бројка како за индивидуално човечко суштество и тоа може да изгледа како непремостлив проблем.

Read More

Потпишување на Договор за донација меѓу Меѓународната организација за миграции и Министерството за внатрешни работи

Во рамките на проектот „Специјална мерка за поддршка на Република Македонија да раководи со јужната граница во контекст на европската миграциска криза“, финансиран од Европската Унија, Меѓународната организација за миграции донираше опрема на Министерството за внатрешни работи за зајакнување на граничната полиција при управувањето на миграциската криза.

Read More
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support