За нас

Мисијата на ИОМ Скопје е основана во 1999 година, со цел да и се помогне на земјата во спроведувањето на Спогодбата за стабилизација и асоцијација, со посебен акцент на управувањето со миграцијата. Оттогаш, активностите на ИОМ Скопје поврзани со миграцијата се проширија, вклучувајќи ја трговијата со луѓе, техничката соработка и градењето на институционалните капацитети во областа на миграцијата, програми за доброволно враќање и реинтеграција, програми за економска стабилизација и др. Стратегијата на ИОМ го зема во предвид процесот на членство во ЕУ и потребата за постепено усогласување со европското законодавството за миграција, како еден од главните движечки елементи на своите активности.

logo

Настани

ВАЛИДАЦИОНА РАБОТИЛНИЦА ЗА РЕВИДИРАЊЕ НА СТАНДАРДНИТЕ ОПЕРАТИВНИ ПРОЦЕДУРИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ СО ЖРТВИ НА ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

Преку регионалниот проект „ Јакнење на мерките за борба против трговија со луѓе во време на криза на Западен Балкан“, финансиран од страна на Канцеларијата за мониторинг и борба против трговијата со луѓе при американскиот Стејт департмент, ќе се одржи еднодневна валидациона работилница за ревидирање на Стандардните оперативни процедури за постапување со жртви на трговија со луѓе.

Можност за Јавни Набавки

НАСЛОВ

ПОКАНА ЗА ПОНУДА РЕФ.БР. КАТЕГОРИЈА ДАТУМ НА ОБЈАВУВАЊЕ

ДАТУМ НА ЗАТВОРАЊЕ

Центар за Виза Апликации на Канада

ВФС Глобал управува со Центарот за Виза Апликации на Канада (ЦВАК) во Република Македонија, воден од Меѓународната Организација за Миграција (ИОМ) во Скопје. ЦВАК е ексклузивен обезбедувач на услуги за Владата на Канада, овластен да прифати барања во сите категории за привремен престој:

  • Посетителска виза,
  • Студентски и работни дозволи,
  • Барања за патни исправи од постојани жители на Канада во Република Македонија.

Одлуката за одобрување или одбивање на барање за виза е направена исклучиво од имиграционите службеници во Државјанство и Имиграција на Канада (ДИК).

Видео

Ви ја претставуваме MigApp

Преземете ја #MigApp бесплатно за да пристапите до сигурни информации за патување, виза, здравствени барања, патни аранжмани финансирани од владите и потпомогнати од ИОМ, да искористите евтини и брзи услуги за трансфер на пари и за да ја споделите вашата локација за да останете безбедни и поврзани со вашето семејство.

Новости

Twitter Feeds

UNmigration @UNmigration
IOM - UN Migration  @UNmigration
Fact: the majority of Africans who migrate in search of better opportunities stay within their continent. Learn m… https://t.co/HJz5nflbKx 
IOM - UN Migration  @UNmigration
RT @AlbertoPreato:And this is how it looks now following @IOMIraq @undpiniraq and @CanadainIraq rehabilitation of one of production l… https://t.co/iyriIcHbBv 
IOM - UN Migration  @UNmigration
Thousands are being displaced within the borders of their own country by conflict and disaster. Every. Single. Day. https://t.co/oBw4mUAlZ7 

Партнери и Донатори

Отворени работни места

Да се биде дел од тимот на ИОМ потребни се највисоките стандарди на ефикасност, стручност и интегритет. Како меѓународна организација со глобален мандат, ИОМ, исто така, има за цел да ја одржи правичната географска рамнотежа меѓу нејзиниот персонал. Како таква, нејзините напори за вработување се насочени, но не ограничени, кон државјаните на земјите-членки. ИОМ е работодавец кој нуди еднакви можности и е во потрага по посветени професионалци со широк спектар на вештини во областа на миграциите.